Den som får pengar över när hyra, mat inredning och andra prylar är betalda lägger ofta pengarna på upplevelser som resor, evenemang eller restaurangbesök. Upplevelsen av en restaurang beror naturligtvis mycket på hur vällagad maten är, men det är också en helhetsupplevelse där området, personalen, inredningen och inte minst möblerna spelar roll. Restaurangens utseende, möbler och inredning är ofta det första gästerna ser innan de ens kommer i kontakt med maten eller personalen och ofta kan man redan på möblerna och dukningen avgöra vad det är för typ av restaurang. Om det är ett sunkhak eller en restaurang för fine dining etc. Miljön, inredningen och möblerna avgör också upplevelsen av restaurangbesöket.
Sällskapet är naturligtvis också avgörande. Inte bara det egna sällskapet utan även vilka andra som går till restaurangen eller krogen har betydelse för upplevelsen. Kanske man också kan nätverka och knyta kontakter på ställen där man hittar likasinnade eller branschfolk som man kan utbyta affärsamarbeten med.
Så den som driver en restaurang och tycker att den vällagade maten inte lockar tillräckligt många, eller rätt sorts kunder gör klokt i att se över inredningen och utformningen av lokalen. Det kan vara avgörande för besökarnas upplevelse.